[wpml_language_selector_widget]

FENNTARTHATÓSÁG

Miért fontos a fenntarthatóság?

Mert szilárdan hisszük, hogy az európai mezőgazdasági-élelmiszeripari ágazat pozitívan járulhat hozzá a környezet megőrzéséhez.

Mert olyan ágazat vagyunk, mely a társadalom minden tagja iránt elkötelezett, elősegítve mindenki biztonságát és jólétét.

Mert hozzájárulunk a virágzóbb gazdasági jövőhöz.

Szeretné megtudni, hogyan járulnak hozzá az európai bort, sajtot és paradicsomot nyújtó ágazatok a környezethez, a társadalomhoz és a gazdasághoz?

Környezeti fenntarthatóság

Akkor mondjuk, hogy egy mezőgazdaság környezetileg fenntartható, ha nem ássa alá egyik lételemét sem: a növény- és állatvilágot, a természeti erőforrásokat és más olyan tényezőket, mint például a levegő minősége.

Az EU mezőgazdaságát ezért tartják ezen a területen a világon az egyik leginkább fenntarthatónak, részben olyan stratégiáknak is köszönhetően, mint a Zöld New Deal és a „gazdaságtól a konyhaasztalig”.

Hogyan járul hozzá az európai bor, sajt és paradicsom a környezeti fenntarthatósághoz?

Társadalmi fenntarthatóság

Másrészről amikor az állattenyésztés vagy növénytermesztés semleges vagy kedvező hatású az emberek és az élővilág biztonságára és jólétére, akkor azt társadalmilag fenntarthatónak nevezzük.

Az európai növénytermesztők és állattenyésztők így olyan technológiai innovációkat ültetnek a gyakorlatba, melyeknek pozitív hatásai vannak az emberek és az élővilág jólétére.

Hogyan járul hozzá az európai bor, sajt és paradicsom a társadalmi fenntarthatósághoz?

Gazdasági fenntarthatóság

Harmadrészt jövő nélkül nincs haladás, ezért a mezőgazdaságnak biztosítania kell a gazdasági prosperitást mindenki számára, aki az ágazatban dolgozik.

Az EU mezőgazdasága ezért a körforgásos gazdaság alapelvén alapul, hogy ezzel csökkentse a mezőgazdaságban a pazarlást, és gondoskodjon arról, hogy a társadalom egyetlen tagját se hagyják hátra, tekintet nélkül arra, hogy hol él.

Hogyan járul hozzá az európai bor, sajt és paradicsom a gazdasági fenntarthatósághoz?