[wpml_language_selector_widget]

A TERMÉKEK

Európai fenntartható bor

A bor a meghatározása szerint kizárólag friss, összezúzott vagy össze nem zúzott szőlő mustjának erjedéséből létrehozott teljes
vagy részleges alkoholos ital.

A bor évszázadok óta mélyen gyökerezik az európai kultúrában. A legtöbb európai régió a bort hagyományosan olyan kifinomult terméknek tartja, melyet nagy gonddal kell elkészíteni, és mérsékelten, az egyedi jellemzőit figyelembe véve kell fogyasztani.

A bor tehát egy különleges termék, amely különleges alkalmakkor különleges aromával tölti meg a pillanatot.

european-sustainable-wine
products-image-cheese2

Az európai kecske és juhtej termékek jellemzői

A kecske és juhtej termékek a mindennapjaink részei a sokféle változatának és annak köszönhetően, hogy a fogyasztása milyen nagyszerű előnyökkel jár a szervezetünk számára.

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) szerint a friss európai kecske és juhtej termékek jelentős mennyiségben tartalmaznak a csontjaink számára olyan tápanyagokat, mint a kalcium, a D-vitamin, a foszfor és a fehérje, és a kiegyensúlyozott étrend mellett hozzájárul az egészséges csontnövekedéshez (különösen gyermekeknél).

A kalciumra és a foszforra szükség van a csontok megfelelő ásványianyag-tartalmának biztosításához, a D-vitamin elősegíti a felszívódásukat, a fehérjék pedig azt a vázszerkezetet hozzák létre, melyre a csontmátrix felépül.

Európai fenntartható paradicsom

A paradicsom a mindennapi étrendünk része. Tudta, hogy a világon több mint 20 000 fajta paradicsom van?

A paradicsom elsősorban vízből áll, fő szárazanyag-tartalmát pedig szénhidrátok alkotják. A vitaminok közül az A-vitamin-tartalma emelkedik ki, mely alapvetően β-karotinként van jelen (494 μg/100 g mennyiségben), valamint a C-vitamin, egyéb ásványi anyagok és a kálium mellett.

A paradicsom szervezetünkre gyakorolt jótékony hatása többrétű, mert a paradicsom jótékony hatással van a csontok, a szemek és a szív egészségére, segít megakadályozni olyan betegségeket mint a rák, és segíthet védeni a bőrt a nap káros sugaraival szemben.

european-sustainable-tomatoes